Huis kopen in Engeland

Ben je van plan naar Engeland te emigreren en ben je op zoek naar een koopwoning? Dan ben je op de goede pagina. VertreknaarEngeland.nl heeft een paar zaken op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden. Daarnaast wordt het koopproces toegelicht. Je kan er ook voor kiezen om eerst een huis te huren in Engeland.

Zoeken

Een huis in Engeland kan je het makkelijkst via het internet vinden. Zoektermen die je kan gebruiken, zijn: “Buy House”, “Houses England”. je komt van zelf op de vele sites die woningen aanbieden, meestal via een makelaar. Houdt er rekening mee dat alle prijzen in ponden staan. De prijs omgerekend in euro’s zal dus hoger uitvallen dan de prijzen die je op de websites zal vinden.

Je moet je vooral niet overhaasten wanneer je een huis vindt. Verken eerst de buurt en vergelijk de prijs met omliggende huizen. In Engeland zijn er veel verschillende woningen: rijtjeshuizen, twee-onder-een-kap, moderne stadshuizen, oude kastelen etc. Het is handig om alvast op een rij te hebben waar je precies naar zoekt en wat je totaal niet aanspreekt. Dit scheelt in tijd met de zoektocht naar een huis. Let er ook op of er winkels of supermarkten in de buurt zitten. Hoe zit het met openbaar vervoer? Daarom is het handig om eerst de buurt te verkennen. Heb je het gevoel veilig rond te lopen? Dag en nacht.

Waar moet je nog meer op letten? Zijn er parkeermogelijkheden? Is het mogelijk het huis van binnen te verbouwen wanneer je bijvoorbeeld aan gezinsuitbreiding denkt? Sommige huizen in Engeland staan in beschermd gebied of zijn monumentale panden. Dan mag er niet altijd verbouwd worden.

Erfpacht of te koop?

Waar je goed op moet letten bij de Engelse huizen is of het erfpacht is of te koop. Bij erfpacht wordt het huis van jou, maar de grond erom heen niet. Soms kan de pacht wel jaren duren. Je betaalt jaarlijks een klein bedrag aan de pachter. Wanneer de pacht voorbij is, wordt ook de grond van uzelf. Daarvoor kan dus niet zomaar iets op de grond verbouwen.

Onderhandelen

Het is in Engeland niet ongewoon om te onderhandelen over de prijs. Veel huizen worden uiteindelijk voor minder verkocht dan de originele vraagprijs. Gemiddeld wordt er uiteindelijk 5% minder betaald dan de originele vraagprijs. Wees dus niet bang om te onderhandelen over de prijs. Bereken een prijs die ongeveer hetzelfde is als andere huizen eromheen. Kijk ook hoe lang de huizen al te koop staan. Een woning die al lang te koop staat, zal sneller een bod accepteren. Wanneer je bod is afgewezen, kan je het na een week of twee weer proberen met een hoger bod. Spreek met jezelf af wat het maximum is wat je voor het huis wil betalen.

Wanneer je een lager bod wil uitbrengen, kan je de verkoper op negatieve punten wijzen van het huis, bijvoorbeeld dat er nog veel geklust moet worden. Zo kan je eventueel een korting krijgen. Echter, als het bod veel te laag is, kan de eigenaar weigeren het huis aan je te verkopen. Een bod wordt schriftelijk gedaan.