Engels leren in Engeland

Engels is een wereldtaal. Daarnaast is het de taal van de wetenschap, automatisering, luchtvaart en vele organisaties. Wil jij graag deze taal leren? Je niveau Engels verbeteren en een certificaat behalen? Beheers jij de Engelse taal al en jezelf specialiseren in bijvoorbeeld de zakelijke wereld. Waar kan je dit beter doen dan in Engeland! Op deze pagina van VertreknaarEngeland vind je allerlei handige informatie en tips gerelateerd aan de Engelse taal leren in Engeland.

Online cursus

Voordat je naar Engeland vertrekt, kan het handig zijn om er alvast in Nederland met de taal te beginnen. Er zijn veel cursussen op internet waarmee je in aanraking komt met de taal. Online cursussen zijn meestal ingedeeld op niveau: beginners en gevorderden. Ook zijn er verschillende categorieën, zoals grammatica, basiszinnen, het huis etc. Houdt er rekening mee dat je alles zelf moet doen. Het hebben van de nodige zelfdiscipline is dus zeer belangrijk.

Taalcursus

De taal leren in het land van oorsprong van de taal werkt natuurlijk het best. je bent omringd door de taal en in Engeland spreekt men geen woord Nederlands. Zo leer je de taal het best. Via het internet worden er door vele organisaties taalcursussen aangeboden in Engeland. Meestal heb je enkele uren per dag klassikaal les en ben je de middagen en weekenden vrij. Via een instaptoets wordt bepaald in welk niveau je thuishoort. Vervolgens kom je in een klas terecht van jou niveau. In de lessen leer je woordjes, grammatica, lezen, schrijven en spreken.

Vaak bestaan de taalcursussen niet alleen uit scholing, maar vallen er ook accommodatie, excursies en activiteiten onder. Erg leuk om zo internationale contacten op te bouwen! Er zijn verschillende cursussen, bijvoorbeeld een 50+ cursus, een zaken cursus, cursussen voor kinderen etc. De 50+ cursussen gaan vaak samen met veel cultuur en historie. je kan er dus eigenlijk een soort city trip van maken!

Voordat je een organisatie kiest, kan het handig zijn om de verschillende organisaties te vergelijken. Vaak worden er op de websites gratis brochures aangeboden. Bestel er gerust een paar en kijk welke organisatie het beste bij jou past.

Applicaties

Heb jij een smartphone of tablet? Dan kan je heel goed op spelenderwijs je Engels bijhouden. De app store biedt verschillende (gratis) taalapplicaties aan. Sommigen applicaties worden in de vorm van spelletjes aangeboden. In de zoekbalk typ je “Engels” of “English” in en je krijgt een hele reeks applicaties. Vaak zitten er ook spraakfuncties bij zodat je aan je uitspraak kan werken. Doordat je op een leuke manier woordjes en grammatica herhaalt, blijft de taal beter hangen.