Klimaat in Engeland

Ben je van plan te verhuizen naar Engeland? Dan wil je misschien wel weten wat voor klimaat er heerst in het land aan de andere kant van de zee. Op deze pagina van VertreknaarEngeland.nl vindt informatie gerelateerd aan het klimaat en weer in Engeland.

Klimaat

Je zal niet verhuizen naar Engeland vanwege het lekkere weer. Engeland staat bekend om haar plensbuien. Toch heeft Engeland het warmste klimaat van het Verenigd Koninkrijk. De minimum en maximum temperaturen liggen hoger dan in de andere delen zoals Wales en Schotland. Daarnaast heeft Engeland meer zonuren en minder regenval dan de andere gebieden.

Temperatuur

Toch is de temperatuur in Engeland geen vette pot. Het is het warmst in augustus. Wanneer het gemiddeld zo’n 21 graden wordt. In de omgeving van Londen wordt het dan het warmst. Met deze temperaturen is er geen garantie dat het ook nog droog blijft. In augustus heb je even veel kans op regen als in februari en oktober. De zomer is eigenlijk vergelijkbaar met Nederland. Op veel plaatsen regent het meer dan 200 dagen per jaar. Gemiddeld valt er in Engeland 700 millimeter regen. Dat is minder dan in De Bilt.

Mist

Engeland staat ook wel bekend om het mistige beeld. In sommige delen van Engeland zijn er wel meer dan 50 mistige dagen per jaar.

Al met al, het klimaat lijkt ontzettend op dat van Nederland. Wanneer je daadwerkelijk naar Engeland vertrekt, vergeet dan niet je paraplu mee te nemen.