Verhuizen naar Engeland

Wanneer je naar Engeland verhuist, zal er veel geregeld moeten worden. Zo moet je een goede en betrouwbare verhuizer regelen. Ook het inpakken van al je spullen is een hele klus. Het is ook mogelijk om zelf te verhuizen. Op deze pagina van VertreknaarEngeland.nl vind je veel informatie die aansluiten op dit onderwerp en die je kunnen helpen bij de voorbereiding van de verhuizing.

Zelf verhuizen

Wanneer je niet veel inboedel meeneemt of geld wil besparen, kan je ook zelf verhuizen. Dit houdt in dat je zelf alles meeneemt, inlaadt en uitlaadt. Denk er wel aan dat je afhankelijk bent van het vervoersmiddel. Zo past niet alles in het vliegtuig of in je auto in. Besluit je een busje te huren; hier mag maar een bepaald aantal gewicht in. Ook is dit gewicht niet in elk land hetzelfde. Daarnaast moet je alles zelf inpakken, -laden, uitladen en –pakken. Dit kan soms wel weken duren. Wanneer niet alles in één keer in het busje past, zal je meerdere keren moeten rijden. Met weinig inboedel heb je dit probleem niet.

Professionele verhuisbedrijven

Het kan lastig zijn om de gehele inboedel naar Engeland te verhuizen. Je kan voor een verhuizer kiezen met een Erkende Verhuizers keurmerk. Zij kennen de bestemming goed en kunnen laden en lossen. Een tip is om van te voren te bepalen wat je zelf meeneemt. Sluit dit kort met de verhuizer. Dit bespaart tijd en geld. De prijs die je moet betalen, is afhankelijk van het aantal kubieke meters dat moet worden vervoerd, de afstand, soort meubilair en het aantal man dat nodig is. Daarnaast is het aan te raden tijdig offertes bij verschillende bedrijven aan te vragen. Kijk hier om een aantal vrijblijvende offertes van internationale verhuisbedrijven aan te vragen.

Gratis verhuisofferte

Wil jij graag gratis verhuisofferte van verschillende bedrijven die verhuizingen naar Engeland regelen? Ga dan naar deze pagina en vul het formulier in.

Erkende Verhuizers

Het is handig een goede verhuizer uit te kiezen, die is aangesloten bij Erkende Verhuizers. Deze voldoen namelijk aan de eisen die zijn opgelegd voor de Organisatie voor Erkende Verhuizen. Dit houdt in dat zij worden gecontroleerd op bijvoorbeeld kwaliteit, milieu en veiligheid.

Verzekering

Het is verstandig om je inboedel te verzekeren voor de verhuizing. je inboedelverzekering vervalt meestal wanneer het niet meer in je Nederlandse woning staat. Daarnaast vergoeden de meeste verzekeraars pas de schade wanneer de inboedel door het verzekeringsbedrijf is ingepakt.

Laatste taken

Er zijn een paar belangrijke punten die je niet moet vergeten wanneer je verhuist. Zo moet je op tijd de contracten met nutsbedrijven opzeggen, zoals gas, water, licht, telefoon en internet. Ook moet je niet vergeten lidmaatschappen op te zeggen. Denk aan de sportschool en kranten. Sluit bankrekeningen af die je niet meer gebruikt, en schrijf je uit bij je gemeente. Wat handig kan zijn, is om je post door te sturen.

Post Verhuisservice

Post NL heeft een speciale service voor verhuizers. Dit is de Post Verhuisservice, speciaal voor personen die naar het buitenland verhuizen. Voor €3,20 krijg je al je post doorgestuurd naar je nieuwe adres in Engeland.