Huis huren in Engeland

Ga je naar Engeland emigreren en ben je van plan een huis te huren? Dan ben je op de goede pagina terecht gekomen. VertreknaarEngeland.nl biedt informatie over het vinden van een huurwoning en alle facetten die daarbij horen. je kan er ook voor keizen om een huis te kopen in Engeland.

Zoeken

Het kan lastig worden een huis te vinden in Engeland. Het aanbod is er niet erg hoog. Daarnaast zijn er veel dure huizen. De duurste woningen vind je in Londen en in het zuidoosten van Engeland. Daarentegen vind je in het noorden wat goedkopere huizen. Hoe verder weg van het centrum en de stad, des te goedkoper. je kan een woning vinden door de zoekmachines te gebruiken. je tikt dan “Renting house” in. je zal waarschijnlijk op websites van makelaars terecht komen. Daarnaast kan je in lokale kranten kijken bij het vastgoed topic. Het kan erg lastig zijn om een goede woning te vinden vanuit Nederland. De beschrijvingen op internet kunnen erg verschillen met de werkelijkheid. Wanneer je vanuit Nederland een woning heeft gevonden, is het af te raden een contract op te stellen, voordat je het huis zelf heeft gezien. Ook omdat je dan de omgeving nog niet heeft gezien. Let er ook op of de woning ver van je werk verwijderd is.

Huis bezoeken

Wanneer je een woning hebt gevonden die je aanspreekt, maak dan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezoek. Het kan zo maar zijn dat er zo’n vijftig anderen ook interesse hebben in de woning. Wanneer je de taal niet helemaal beheerst, is het handig iemand mee te nemen die dat wel doet. Soms moeten buitenlanders zich extra bewijzen voor de huisbaas. Wacht niet te lang met het beslissen over de woning. In de tijd dat je beslist, kan de woning al verhuurd zijn aan iemand anders.

Huisbaas

Huisbazen, of landlords, kunnen soms best afstandelijk zijn tegenover buitenlanders. Je zal je misschien extra moeten bewijzen om kans te maken op de woning. Heb je al vanaf het begin geen goed gevoel bij de landlord? Dan is het mogelijk handiger om naar een andere woning op zoek te gaan.

Huurcontract

Het huurcontract tussen jou en de verhuurder bestaat om jullie belangen te beschermen. Er zijn een paar aspecten waarop je moet letten. Dat is de duur van de huur, verantwoordelijkheid voor rekeningen en de borg. Handig is om even door te nemen met de verhuurder wat er allemaal bij de woning zit. Zo kan er een inventarisatie worden opgemaakt.