Makelaars in Engeland

Ga je emigreren of tijdelijk in Engeland wonen? Dan is een geschikte woning één van de belangrijkste zaken die je moet regelen. Bij het regelen van een woning zijn zowel financiële als persoonlijk aspecten erg belangrijk. Financieel gezien is dit waarschijnlijk je grootste uitgave en wil je niet voor verassingen komen te staan. Persoonlijk gezien is het erg belangrijk dat je nieuwe huis ook je nieuwe thuis wordt. Om dit allemaal goed te laten verlopen raden wij je aan gebruik te maken van een aankoopmakelaar.

Waarom een makelaar?

Een makelaar kent de huizenmarkt als geen ander. Hij is op de hoogte van de prijzen, wetgeving en is expert in het vinden van verborgen gebreken.

Vinden van een woning

Een makelaar is een goede partner voor het vinden van jouw droomhuis in Engeland. Hij weet alles over de stad, wijken en zelfs straten. Nadat hij jouw wensen heeft geïnventariseerd kan hij gericht gaan zoeken naar een huis die aan al deze wensen voldoet. Het grote voordeel t.o.v. het internet is het feit dat je op internet vaak moeilijk in kan schatten of de buurt wel zo rustig is als je denkt of dat het zo kindvriendelijk is als dat er op het internet vermeld staat. Een makelaar kan je ook adviseren over veel praktische zaken zoals: hoe lang het duurt om op je werk te komen, hoeveel dat kost met het openbaar vervoer, of er goede scholen in de buurt zitten, welke faciliteiten er beschikbaar zijn etc.

Financiële voordeel
Als je een huis hebt gevonden via het internet en geen aankoopmakelaar hebt dan onderhandel je meestal direct met de verkopend makelaar. Het risico hiervan is dat hij aangezien je onwetendheid van de Engelse markt je gemakkelijk een “kat in de zak” kan verkopen. Met een aankoopmakelaar heb je een kenner die jouw belangen behartigt. Tijdens bezichtigingen is hij een kritische kijker die zoekt naar aspecten die de prijs kunnen verlagen en schat op basis daarvan de waarde van de woning in. Hij is ook de persoon die voor jou onderhandelt waardoor je hier veel sterker in staat dan in je eentje. Als dit allemaal succesvol is verlopen helpt hij met de oplevering van je huis. Indien gewenst kan de makelaar je ook helpen met de financiering van de woning.

Vinden van een makelaar
Het Engelse woord voor makelaar is “estate agent” en deze zijn makkelijk online te vinden. De makkelijkste manier om online een makelaar te vinden is door “estate agent in ….. (stad waar je wilt wonen)” te zoeken op Google of een andere zoekmachine. Let als je online zoekt goed op of de makelaar wel in Engeland is, er zijn namelijk veel gelijknamige steden in het buitenland. Zo zijn er bijvoorbeeld twee steden in Amerika die London heten en vind je een Newcastle in Australië.

Nederlandse makelaar

Heeft u liever een Nederlandse makelaar? Dit is mogelijk in Engeland. “Assen Residential” is een Nederlandse makelaar die al jaren actief is in Engeland. Het grote voordeel van het hebben van een Nederlandse makelaar is dat indien nodig hij ingewikkelde zaken ook in het Nederlands uit kan leggen en hij op de hoogte is van cultuurverschillen tussen Engeland en Nederland. Het voordeel daarvan is dat een Nederlandse makelaar je eerder wijst en beter helpt met cultuurverschillen, simpelweg omdat een Engelse makelaar hier niet van op de hoogte is. Zoekt u een Nederlandse makelaar? Klik dan hier.