Verenigd Koninkrijk

Zoals je waarschijnlijk wel weet behoort Engeland tot het Verenigd Koninkrijk. Volledig heet dit het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland. Het Verenigd Koninkrijk omvat in totaal vier gebieden: Schotland in het noorden, Noord-Ierland in het noordwesten, Wales in het westen en Engeland in het zuiden. De gebieden hebben een duidelijke eigen cultuur met allen hun eigen accent en/of taal. Op deze pagina van VertreknaarEngeland vindt u meer informatie over de afzonderlijke delen.

Schotland

Iedereen kent Schotland om zijn ruige mannen met geruite rokken en doedelzakken maar Schotland heeft veel meer te bieden dan dat. Mensen die Schotland beter kennen hebben het vaak over de historische gebouwen, prachtige natuur en de gastvrije Schotten. De nationale taal in Schotland is Engels maar voor de ruim 5 miljoen Schotten is het typisch Schotse accent hun taal.
Wil jij emigreren naar Schotland? Dat begrijpen wij heel goed! Dit prachtige land heeft veel te bieden en is een paradijs voor mensen die graag in de natuur zijn, mensen die fan zijn van historische architectuur of mensen die zich helemaal thuis voelen in de relaxte sfeer van Schotland.

Noord-Ierland

Noord-Ierland is met haar 1.733.00 inwoners het kleinste gebied in het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk en Groot-Brittannië worden vaak door elkaar gehaald. Noord-Ierland hoort wel bij het Verenigd Koninkrijk, maar niet bij Groot-Brittannië. Groot-Brittannië is namelijk het eiland bestaande uit Schotland, Engeland en Wales en Verenigd Koninkrijk is het koninkrijk die bestaat uit Groot-Brittannië en Noord-Ierland. De hoofdstad van Noord-Ierland is Belfast en heeft 279.000 wat ongeveer 16,5% van de gehele bevolking is. Veel mensen verwarren Ierland en Noord-Ierland. Noord-Ierland maakt deel uit van Verenigd koninkrijk en maakt daarom gebruik de pond. Noord-Ierland heeft ook een politieke status vergelijkbaar met Wales en Schotland. Ierland is als onafhankelijk land aangesloten bij de EU en hoort niet bij Groot-Brittannië of het Verenigd Koninkrijk.

Wales

Wales bestrijkt het meest westelijke gedeelte van Groot-Brittannië. Ondanks dat Wales beschikt over een eigen vlag, grens, taal en bestuur is Wales niet een op zichzelf staand land (onafhankelijke staat) maar een soevereine staat. Hier merk je in het dagelijkse leven van Wales vrij weinig van. Wales is het enige land in Groot-Brittannië waar Engels niet de officiële taal is, dit is Welsh. Ondanks dat Welsh de officiële taal is, spreekt maar ongeveer 20% van de bevolking Welsh en zal je op straat vooral mensen Engels horen praten. Wat Wales zo’n mooi land maakt zijn geschiedenis, het erfgoed, de mensen en het prachtige landschap. De Welshmen staan bekend als vriendelijke, gastvrije en bovenal loyale mensen.

Engeland

Engeland is het grootste land in Groot-Brittannië en het land waar veel Nederlanders het over hebben als ze Groot-Brittannië zeggen. Engeland heeft een oppervlakte van 130.395 vierkante kilometer en heeft ruim 53 miljoen inwoners. Veel Nederlanders emigreren naar Engeland, belangrijke redens hiervoor zijn de sterke economie, prachtige steden, de Engelse cultuur en de Engelse mensen. Sport is erg belangrijk in de Engelse cultuur. Ondanks het feit dat rugby, golf en cricket Engelse sporten zijn, is voetbal voor veel Engelsen “A part of their lives”. Voor deze mensen is voetbal en hun club het belangrijkste wat er is en velen geven hier ook grotendeels hun salaris aan uit. Engeland heeft ook een gezelligheidscultuur, Engelsen gaan graag samen wat drinken in een pub of hebben een “Afternoon Tea”. Bij een “afternoon tea” komen mensen meestal samen in een hotel, cafe etc. om te genieten van een een kopje thee met heerlijke hapjes.

Wil jij na het lezen van deze pagina op vakantie naar Engeland? klik dan op de link.