Verzekeringen in Engeland

Wanneer je naar Engeland verhuist, is het vaak niet mogelijk om je Nederlandse verzekeringen te behouden. In Engeland zijn de zaken anders geregeld. Op deze pagina van Vertrek naar Engeland vind je meer informatie over de verschillende Engelse verzekeringen.

Aansprakelijkheidsverzekering

In Engeland bekend als “Liability insurance”. Aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je kan beschermen voor schade de jij aanbrengt aan derde. Deze verzekering is in Engeland voor bedrijven verplicht maar dit is niet het geval voor particulieren. In Engeland zie je in vergelijking met Nederland weinig particulieren met een aansprakelijkheidsverzekering. Wat belangrijk is om op te letten bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is wat het wel en niet dekt. Je hebt namelijk hele goedkope verzekeringen die bijna niks dekken. Opzettelijk veroorzaakte schade en schade aan gehuurde is zaken worden in de meeste gevallen niet vergoed.

Autoverzekering

Als je gaat emigreren naar Engeland en je neemt je auto mee of koopt een nieuwe auto in Engeland, dan moet je deze hier registreren en verzekeren. In Engeland is alleen een “third-party personal insurance” verplicht, maar je kan jezelf als je wilt ook uitgebreider verzekeren. Het verzekeren van een auto in Engeland werkt anders dan in Nederland. In Nederland verzeker je de auto en maakt het niet uit jijzelf of je partner in deze auto rijdt. In Engeland werkt dit anders, daar verzeker je jezelf als persoon om te rijden in een bepaalde auto. Als je met meerdere personen in één auto wilt rijden moet je deze hiervoor uitgebreider verzekeren. Bij sommige verzekeringen mag je wel in andermans auto rijden (als die persoon verzekerd is) maar kijk hiervoor goed in de voorwaarden want dit verschilt heel erg per verzekeraar en verzekering. Als je zelf een uitgebreidere verzekering hebt, geld in andermans auto alleen de “third-party personal insurance.

Inboedelverzekering

In Engeland bekend als “home contents insurance”. In Engeland word deze verzekering niet echt snel afgesloten, dit komt vooral de hoge prijzen voor het afsluiten van dargelijke verzekeringen. Bij het regelen van je inboedelverzekering moet je op veel dingen letten. Het moeilijkste is vaak het inschatten van de waarde van je spullen. Nadat je dit hebt gedaan is het ook belangrijk om de voorwaarden de verzekeringen goed door te nemen. Vaak letten mensen alleen op de prijs maar het is ook interessant om te kijken naar de voorwaarden omdat deze erg kunnen verschillen. Zo zijn er verzekering die de schade die je zelf aanbrengt niet dekken, wat bij schade wel vaak het geval is.

Zorgverzekering

De zorgverzekeringen in Nederland en Engeland verschillen heel erg. In Engeland heeft namelijk iedereen recht op gratis gezondheidzorg. Je betaald in Engeland geen zorgpremies, eigen risico of aanvullende verzekeringskosten voor specialistische behandelingen zoals de tandarts of fysiotherapeut. De zorg in Engeland wordt bekostigd door belastingen en andere overheidsinkomsten.
Omdat in Engeland de meeste medische voorzieningen gratis zijn, wordt Engeland gezien als één van de sociaalste landen van Europa. Het is wel mogelijk om jezelf extra te verzekeren via particuliere zorgverzekeraars wat is bedoeld voor exclusievere zorg. Dit is erg duur en wordt maar door acht procent van de Engelse bevolking gebruikt.

Tip: op deze pagina van “money supermarket” kan je gemakkelijk verschillende soorten verzekeringen vergelijken en afsluiten. Dit concept is vergelijkbaar met verzekeringsvergelijkers die je tegenwoordig veel ziet in Nederland.