Wonen in Engeland

Sommigen van jullie hebben wellicht al eens gedroomd van wonen in het prachtige Engeland. De rijkheid aan geschiedenis, musea, natuur en hun eigen cultuur spelen hierin vast en zeker een rol. Als je meer informatie en tips wilt over de gewoontes, het werken of een bedrijf starten in Engeland, ben je aan het juiste adres. Van de Engelse mentaliteit tot het geografische aspect! Deze pagina moet je zeker eens doornemen als je van plan bent om voor een korte of langere periode in Engeland te gaan wonen.

Een andere cultuur

Zodra je voor een langere tijd in Engeland gaat wonen is het best onmisbaar dat je genoeg weet over de Engelse gewoonten. Het integreren in een andere cultuur loopt niet altijd van een leien dakje. De Engelsen gewoonten zijn niet heel erg verschillend van de onze, maar er zijn wel zeker verschillen.

Engelse gewoonten

De term ‘English breakfast’ doet misschien een belletje rinkelen. Het is een ontbijt met voornamelijk bloedworst, roerei en bonen. In Engeland vind je op elke hoek van de straat wel een pub. Het feit dat de kroegen zeer vroeg sluiten maakt dat de Engelsen al vroeg in de pub vertoeven. Het is zeker ook niet onbelangrijk om te weten dat in Engeland de auto’s links van de straat rijden. Aanvankelijk is het natuurlijk altijd even wennen, maar meestal heb je het sneller onder de knie dan het lijkt. Meer over de cultuur in Engeland vind je hier (interne link naar Engelse cultuur).

Ligging & demografie

Engeland is een deel van het Verenigd koninkrijk (VK) van Groot-Brittannië en Noord-Ierland. Met een oppervlakte van 130.000 km is Engeland het grootste deel van het VK. Er wonen in totaal zo`n 51 miljoen mensen, waarvan het merendeel (42 miljoen) een Anglicaanse religie heeft.

Waar vestigen?

In Engeland zijn er genoeg plaatsen waar je goede accommodatie kan vinden. Hierbij geldt natuurlijk: hoe dichter bij Londen, hoe meer je zal betalen voor een woning. Daarom is het niet onverstandig om je vestigen in een kleinere stad zoals Liverpool, Bristol, Cambridge of een andere leuke plek vlak buiten Londen. Dan heb je natuurlijk het voordeel dat je aanzienlijk minder betaalt voor een woning.

Huizenmarkt

De vastgoedprijzen in Engeland zijn al sinds 2004 aan het dalen. De prijs van luxewoningen zijn echter aan het stijgen. Dit komt doordat veel rijke Europeanen naar Engeland vluchten door de eurocrisis. Ze investeren liever hun in een betrouwbare stad dan het uit te geven in de landen waar crisis heerst. Wanneer je op zoek bent naar een huis kun je voor meer informatie terecht op onze pagina Makelaar in Engeland (interne link naar Makelaars Engeland).

Infrastructuur

In Londen gebruiken de meeste mensen bijna dagelijks de metro. Het metrostelsel in Londen is één van de grootste van Europa en wordt ook wel Underground genoemd. Dagelijks maken bijna 3 miljoen mensen gebruik van het geavanceerde metrostelsel. Verder is er in Engeland een zeer goede infrastructuur. Er is een uitgebreid spoorwegennetwerk en de bussen rijden praktisch overal naartoe. In het de centra van de verschillende grote steden rijden veel taxi’s rond en kun je ook auto’s huren. Dit is echter niet goedkoop.

Munteenheid

In Engeland hanteert men de Sterlin pond. Dit was gedurende de 18e en 19e eeuw de sterkste munteenheid van de wereld. Die positie werd later overgenomen door de dollar en de euro. Vooralsnog hebben mensen nu nog steeds zeer veel vertrouwen in de Engelse pond. 1 pond is ongeveer gelijk aan €1,20. Desondanks het feit dat Groot-Brittannië een zeer belangrijk deel uitmaakt van de Europese unie, blijven ze toch trouw aan hun eeuwenoude munteenheid.